top of page

עשר דרכים להפוך את המינוס לפלוס במהלך הלימודים

במיוחד עכשיו בתקופת הקורונה הרבה שואלים את עצמם אם לחזור להורים, לקחת הלוואה או להמשיך ולחפש מלגות. בואו תראו איך אפשר לחסוך בהוצאות מיותרות ולהתמודד עם הירידה בהכנסות – לפחות עד שנחזור לשגרה כלכלית מסוימת.


תחזרו (זמנית) לגור עם ההורים:

לפי סקר שנערך על ידי התאחדות הסטודנטים כ-50% מההוצאה החודשית של סטודנט בישראל היא בגין הוצאות דיור (2,381 שקלים). אם אתם ממשיכים לעבוד קרוב לדירה שאותה אתם שוכרים, חזרה לגור עם ההורים היא כמובן אפשרות פחות ריאלית ונוחה, אבל אם איבדתם את עבודתכם כדאי לשקול את האלטרנטיבה הזו לתקופה זמנית במיוחד כשהלימודים גם ככה מתנהלים באופן מקוון ומרחוק.


שהות של מספר חודשים בבית ההורים תאפשר לכם חיסכון די משמעותי ותמנע מכם את ההתעסקות מול הלוואות וחובות שתצטרכו לשאת על גבכם למשך שנים.



"אם איבדתם את עבודתכם כדאי לשקול לחזור אל ההורים". נלקח מתוך: Pexels.com


תעשו "שופינג" על הלוואות:

זה בדיוק הזמן לעשות "שופינג" בין הבנקים שמציעים הלוואות בלי ריבית במסגרת פתיחת חשבון חדש. עבור הבנקים, הסטודנטים של היום הם עורכי הדין, הרופאים ואנשי העסקים של העתיד, ולכן הרבה מהם מציעים לסטודנטים הלוואות של אלפי שקלים בלי ריבית. אל תפחדו ממעבר לבנק אחר, זו פרוצדורה ממש לא מסובכת.


תתרחקו מהמינוס:

כשההוצאה החודשית גדולה יותר מההכנסה שלכם, קשה מאוד שלא להיכנס למינוס. רבים מהסטודנטים רואים במינוס בבנק סוג של גזירת גורל מבלי לקחת בחשבון שמדובר באחת ההלוואות הכי יקרות! מינוס קבוע בחשבון הבנק של 10,000 שקלים תעלה בין 80-100 שקלים בחודש. מה עושים? קודם כל מוציאים פחות. ואז ניגשים לבנק ומגדילים את גובה המסגרת. ואם אין ברירה, ממשיכים להלוואה בתנאים הרבה יותר טובים.


בקשו להנפיק את כרטיס האשראי שמתאים לצרכים שלכם:

כסטודנטים, כדאי שתבחרו בכרטיס אשראי שמקנה הטבות שמותאמות להרגלי הקנייה והבילוי שלכם. בנוסף, דרשו פטור מדמי כרטיס, ולא רק לתקופה מוגבלת. אם אתם מרבים לקנות באתרים בחו"ל, בדקו מה גובה עמלת המרת המט"ח בכרטיס (היא יכולה להגיע ל-3% מגובה העסקה ואפשר להוזיל אותה ל-1% בלבד ולחסוך כך מאות שקלים בשנה).


תציפו לבנק את המושג "פטור":

הרבה בנקים מציעים לסטודנטים חשבונות פטורים מעמלות עובר ושב. לפעמים אנשים חושבים שמדובר בחשבון שפטור לחלוטין מעלויות כשבפועל הוא חל רק על כמה פעולות בסיסיות (כמו משיכת מזומן או הפקדת צ'קים) ולכן, חשוב שתבדקו על מה חל הפטור (למשל על הזמנת פנקסי צ'קים). וגם כאן כדאי להתמקח, לדרוש הנחות ופטורים ולעשות אפילו סקר שוק מקיף בין כל הבנקים כדי לקבל הצעות טובות יותר.



" כשאין נסיעות לחו"ל והמסעדות והפאבים סגורים יש סיכוי שיצטברו לכם לפתע חסכונות בחשבון הבנק". נלקח מתוך: Pexels.com


תוזילו את ביטוח הרכב:

לא כולם יודעים שנהגים צעירים עד גיל 24 משלמים מחיר יקר יותר על ביטוח הרכב. אלא שחברות ביטוח רבות מציעות היום ביטוח מוזל למרחקי נסיעה קצרים. חוץ מזה, הן מאפשרות לבטח את הרכב של ההורים בביטוח זמני לתקופה מוגבלת כשנהגים צעירים משתמשים בו. אם הרכב שלכם מאוד ישן והשווי שלו נמוך, אפשר לשקול לוותר על הביטוח המקיף ולהסתפק רק בביטוח חובה ובביטוח צד ג'.


תתחילו לחסוך:

כשאין נסיעות לחו"ל והמסעדות והפאבים סגורים יש סיכוי שיצטברו לכם לפתע חסכונות בחשבון הבנק. הריביות שמציעים היום הבנקים על תוכניות חיסכון הן אפסיות. אז אם החלטתם לקחת את הסיכון ולהשקיע לטווח הארוך, כדאי מאוד שתלמדו את התחום או שאולי תשקיעו דרך מנהלי השקעות מקצועיים, וכמובן- לא לשכוח לבדוק את גובה העמלות!


תפקידו לפנסיה:

הפרשת חלק מהמשכורת לטובת גיל הפרישה נראית כרגע לא מסעירה במיוחד. אבל חשוב מאוד שגם במשרת סטודנט זמנית תדרשו מהמעסיק לבצע הפקדות לפנסיה. יש היום בשוק ארבע קרנות פנסיה שנבחרו על ידי משרד האוצר והן מציעות דמי ניהול נמוכים לכל מי שיצטרף אליהן. לא צריך אפילו להתמקח.



נלקח מתוך: Pexels.com


תשלמו לביטוח לאומי:

אם אתם לא עובדים אתם חייבים בתשלום ביטוח לאומי באופן עצמאי. חשוב שתקפידו על ביצוע התשלומים בזמן כדי לחסוך תשלומי קנסות בעתיד.


תחפשו מלגות והנחות:

אם אתם עובדים, דעו שיש לכם נקודות זיכוי שמפחיתות את חבות המס שלכם וחשוב לוודא שהן הוזנו כראוי על ידי המעסיק שלכם. אם הוציאו אתכם לחל"ת או אם עבדתם רק חלק מהשנה, כדאי שתבדקו את זכאותכם להחזרי מס בסוף השנה.


הכותב הינו סטודנט בשנה ג' בחוג לתקשורת באקדמית עמק יזרעאל

 
 
 

Comments


הצטרפ/י לניוזלטר שלנו

!תודה על ההרשמה

אתר "הקיר" של החוג לתקשורת, האקדמית עמק יזרעאל, אתר למטרות לימודיות.

bottom of page