עושים סדר: כל מה שחשוב לדעת
- Yoav Danenberg
- 5 בנוב׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
1) בהערכה זהירה אפשר להגיד שג'ו ביידן יושבע בחודש ינואר לתפקיד נשיא ארצות הברית. אך למרות שהוא מתקרב לניצחון בבחירות, כולם מדברים רק על אדם אחד, דונאלד טראמפ. טראמפ כפי שהיה צפוי מנסה לעשות הכל על מנת להפוך את הבחירות האלו לבלאגן. הוא הכריז על ניצחון למרות שהוא היה רחוק מאוד מכך וכשספירת הקולות הייתה עוד רחוקה מסיום. לכך הוא הוסיף את הדרישה לעצור את ספירת הקולות. הנאום שטראמפ נשא בליל הבחירות, הוא אולי הנאום המסוכן ביותר בתולדות הדמוקרטיה האמריקאית. הוא למעשה רוצה לבטל אותה, הוא טוען שיש פה גניבת בחירות, וזאת ללא שום בסיס עובדתי, הוא רוצה להחשיב רק את הקולות שלטובתו. ישר אחרי הנאום כל רשתות השידור האמריקאיות התנערו מדבריו של טראמפ, אפילו פוקס ניוז שידועים באהדתם לנשיא, התנערו מהדברים. זה לא דבר חדש שבבחירות בארצות הברית מצביעים דרך הדואר, ככה שהקייס של טראמפ הוא חלש מאוד עד לא קיים. מאז ומתמיד יכולנו לראות בדמוקרטיה האמריקאית משהו מיוחד, כותשים אחד את השני בקמפיין הבחירות, אבל ישר כשהוא נגמר הם מתאחדים סביב הנשיא, טובת האומה גוברת על הכל. זה בדיוק מה שטראמפ מנסה לערער, ולפלג את העם האמריקאי. אבל אנו יכולים לראות איך לאט לאט בכירים במפלגה הרפובליקנית מתחילים להתנער מדבריו של טראמפ, הם מבינים שהם לא יכולים לשנות את כללי המשחק ושעליהם להפסיד בכבוד.
2) הקורונה מתחילה להתפשט ברצועת עזה. נכון לעכשיו ברצועה יש כמעט 3000 חולים. מערכת הבריאות שגם ככה אינה חזקה כבר מדווחת שחלק מבתי החולים ברצועה הגיעו כבר לחוסר יכולת לקלוט חולי קורונה חדשים בגלל העומס. כרגע החמאס לא סגר את בתי הספר ואת המסגדים, מה שככל הנראה יתרום רבות לעליית המספרים. החמאס מפנה את עיניו גם לנעשה בבתי הסוהר בישראל- כבר בגל הראשון של הקורונה, מנהיג החמאס בעזה, יחיא סינואר, העביר מסרים לפיהם אפשר להתחיל לנהל סוג של משא ומתן על מנת לשחרר כמה שיותר אסירים מבתי הסוהר, על מנת לשמור על אותם אסירים מפני הנגיף. במקרה הזה, הקורונה אכן יכולה להיות כלי טוב בידיה של מדינת ישראל, לו רק ידעו לנהל את זה נכון.

נלקח מתוך: Pixabay
3) שוב החורף כאן, שוב הגשם כאן, ומה עוד פעם שוב כאן? ההצפות, היעדר התשתיות. השבוע ראינו את זה באשדוד ובירושלים וכנראה שככל שהחורף ימשך נראה את זה בעוד מקומות בארץ. בחורף שעבר זה עלה בחיי אדם. התשתיות הרעועות נובעות כמובן מחוסר בתקציב. בחודשים האחרונים מדינת ישראל שפכה עשרות מיליארדים על משבר הקורונה. הכסף שהגיע למערכת הבריאות ולבתי החולים הוא מבורך, דבר זה היה אמור להיעשות כבר לפני יותר מעשור. אבל בואו רגע נצא מהתפיסה הזאת של לסגור הכל ולחיות נגד הקורונה. לו רק היינו משאירים את החיים כמו שהם, ובמקום המענקים והפיצויים והפרויקטורים וכל שאר הפגיעות האנושות בכלכלה הישראלית, שעולות עשרות מיליארדים למדינה, היינו משקיעים את עשרות המיליארדים האלו בשיפור תשתיות בסיסיות, כמו מערכות ביוב ושיפוץ כבישים מסוכנים, אז כנראה שבטווח הקצר היינו עם יותר מתים מהקורונה, אך בטווח הארוך היינו חוסכים הרבה יותר חיי אדם.
הכותב הינו סטודנט בשנה ג' בחוג לתקשורת באקדמית עמק יזרעאל
Comments