עושים סדר: כל מה שחשוב לדעת
- Yoav Danenberg
- 22 באוק׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
1. לפי נתוני משרד החינוך, למעלה מ-70,000 ילדים ונוער רשומים בקבוצות הספורט ובענפי הספורט השונים. אותם ילדים ונערים נמצאים כבר למעלה מחצי שנה ללא המסגרת הזאת. האימונים הופסקו עקב הקורונה, ואף אחד לא חושב על פתרון ודרך להחזיר את אותם הילדים למסגרת הספורטיבית. קשה להבין מדוע לא מחזירים את הפעילות הספורטיבית. אין זה הגיוני שניתנת האפשרות ללכת לגני שעשועים ולא ללכת לאימון כדורגל. לאחרונה אנו נחשפים יותר ויותר למחקרים המראים שבתקופת הקורונה ישנה עליה מדאיגה בשימוש בסמים ואלכוהול בקרב בני נוער. קשה מאוד שלא לחבר בין הדברים. כשלוקחים לבני הנוער את המסגרת שבה הם נמצאים ומשקיעים את זמנם הפנוי הם מחפשים תחליפים ולכן, ההתדרדרות לסמים ואלכוהול במיוחד בתקופה זו היא קלה במיוחד. הפעילות הספורטיבית חשובה לא רק מבחינה פיזית, היא חשובה גם מבחינה נפשית. נפש בריאה בגוף בריא. אין ספק שיש לעשות הכל על מנת להחזיר את הילדים לאימונים.
2. כבר אי אפשר לספור את כמות הפעמים שיושב ראש הכנסת יריב לוין טען שבג"צ מבטל ורומס את הכנסת. אך למעשה מי שרומס ומבטל את הכנסת זהו יריב לוין בעצמו. זה התחיל בזה שהוא נתן לממשלה סמכויות להעביר חוקים שנוגעים לטיפול בקורונה ללא אישור הכנסת. והשיא הגיע כשאר החליט לבטל את החוק שעבר להקמת ועדת חקירה בנושא פרשת הצוללות. הביטול הזה הינו תקדים מסוכן וכתם גדול שמשאיר לוין על תפקיד יו"ר הכנסת. יו"ר הכנסת הינו תפקיד ממלכתי, ולא ייתכן שהוא מנצל את כוחו על מנת לבטל החלטה שלא מוצאת חן בעיניו. כמו כן, לפני כשבוע קבע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט שאין צורך בחקירה פלילית בפרשה. את אותו הדבר טוענים במפלגת הליכוד. אז אם במפלגת הליכוד כל כך בטוחים שאין שם כלום, למה הם כל כך נלחמים שלא לחקור את הנושא, למה הם לא רוצים פעם אחת ולתמיד לתת לאמת לצאת לאור ובכך להשתיק את כל הביקורת שיש לאופוזיציה.

מסגד אל אקצא. נלקח מתוך: Pexels.com
3. הזכרנו לפני מספר שבועות על המצב הקשה של הפלסטינים בקרב מרבית מדינות ערב. המצב הזה רק הולך ומחריף. בשבוע האחרון ביקרו במסגד אל-אקצא מספר אנשים מבחריין, מאיחוד האמירויות ואף מסעודיה. הביקור היה מלווה בקללות וביריקות כלפי אותם מבקרים על ידי תושבים פלסטינים. העניין עורר תגובות קשות כנגד הפלסטינים. מי שהגדיל לעשות היה עבד אלרחמן אאלחם - סופר ועו"ד סעודי שבחשבון הטוויטר שלו למעלה מרבע מיליון עוקבים. אלרחמן אמר שיש למצוא מנגנון שישחרר את המסגד מידי בני הבליעל הפלסטינים על מנת שתובטח הגנה למקרים מידי הבריונות הפלסטינית. מה שמעניין הוא הביטוי בו בחר אלרמחן להשתמש, "שחרור אל-אקצא". מושג זה טעון במיוחד בעולם הערבי, שכן הוא לרוב מכוון כלפי ישראל במובן של לשחרר את המסגד "מהכיבוש הישראלי". מעניין יהיה לראות את המשך ההתפתחויות ואיך ימשיכו להגיב מדינות ערב ככל שהזמן יחלוף וכמות המבקרים תגדל.
*הכותב הינו סטודנט שנה ג' בחוג לתקשורת באקדמית עמק יזרעאל*
Comentarios